CRÒNICA DE LA TROBADA D’HORTS URBANS DE TERRASSA


El passat dissabte 15 de setembre es va realitzar la primera trobada d’horts de Terrassa. Amb un dia radiant que vam gaudir al voltant de la taula. Una bona fideuà, cuinada amb el sol i els productes de l’hort. Es va fer pales com la família hortícola gaudia dels fruits de la terra.

La idea era una jornada per conèixer-nos i establir punts comuns. La representació va ser molt variada: la Xarxa d’horts, l’hort de can Trementina, Repensa, Kopicua, l’hort de Mossèn Homs (espero no deixar-me a ningú) i l’amfitriona plantem-nos

 Tres idees van sorgir per portar endavant:

 – La necessitat d’agrupar i compartir materials i eines, per optimitzar el temps i esforços, compartim recursos, que podrien esser adquirits amb aportacions de tots i que caldria tenir cura fent un manual d’usos.  Hauríem de realitzar propostes concretes per estudiar-les entre tots i totes. 

 – La voluntat de compartir coneixements amb tots els caps de l’autosuficiència eco-hortícola, realitzant  tallers, xerrades, cursos,… en definitiva compartint coneixements que son necessaris per la pràctica dels horts urbans.  Per això es va animar als col·lectius i a diferents persones a realitzar i promoure aquestes iniciatives d’autoformació. 

 – La idea de participar a l’ECOFORUM 2012 (dissabte, 20 d’octubre que tractarà sobre l’Anella Verda de Terrassa al MNacteC )  per presentar i fer visibles els horts urbans com a nova realitat amb ascens. Hem de veure com realitzem la proposta.

 Aprofitant que teníem una bona mostra d’entitats es va presentar el projecte del sistema autònom d’energia que s’està muntant per realitzar activitats que necessitin energia (lluny de la xarxa elèctrica). Aquest aparell conta de Bateria (100Ah), carregador a xarxa e inversor (800w) i que amb un futur podria recarregar-se amb un panell fotovoltaic. 

 Per acabar, es va parlar de realitzar la propera trobada d’horts de Terrassa al més aviat possible en un altre dels horts de la xarxa per concretar aquestes idees i aprofitar encara el bon temps. 

Finalment, una altra bona i recent notícia:  l’Ajuntament vol posar en marxa un hort urbà  per a families a l’atur a Can Anglada, per autoconsum i ens han demanat el nostre suport. Esperem que a partir d’ara projectes com aquest impulsats per l’ajuntament o per grups de gent interessada vagin cobrint a poc a poc tots els barris de Terrassa.

Des d’aquí volem agrair la participació de tots i totes els que us vau apropar a l’hort aquest dia i com a record, volem deixar unes fotos de la jornada.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Anuncis

2 comentaris (+add yours?)

  1. Trackback: Trobada de la Xarxa d’horts de Terrassa |
  2. Trackback: ramon |

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

OTRO MUNDO ES POSIBLE !

NOMÉS QUAN
L'ÚLTIM ARBRE ESTIGUI MORT,
L'ÚLTIM RIU ENVERINAT
I L'ÚLTIM PEIX ATRAPAT,
T'ADONARÀS QUE
NO POTS MENJAR DINERS.

OTRO MUNDO ES PLANTABLE !

%d bloggers like this: