DIARI HORTOLÀ

Anuncis

15 comentaris (+add yours?)

 1. Jordan Drekanpus
  des. 24, 2011 @ 20:50:32

  L oxigen que es troba en aquesta capa ens permet obtenir l energia que necessitem per viure al combinar se en cada una de les nostres cèl lules amb la matèria org nica que hem ingerit.

  Respon

 2. Albert
  juny 24, 2011 @ 18:09:13

  Ahir vam plantar mongetes d’emparrar (de les fines i rodonetes) al bancal de sobre les síndries. Hem passat l’aixada per aprofundir una mica el sòl, hi hem posat una mica de fems compostats i hem plantat unes quantes fileres de mongeteres. També hi hem anat intercal·lant blat de moro del vermell (ja és una mica tard pel panís, però és per veure si funciona bé l’associació i ens estalviem d’entutorar les mongeteres més endavant.

  ATENCIÓ!!! Tot i que hi ha el reg instal·lat s’ha de vigilar de no regar fins que hagin sortit les mongeteres (si està massa humit es poden podrir les llavors). Si veiem que està molt sec podem regar una mica superficialment amb la manguera fent efecte pluja per remullar una mica la superfície, però sense que s’arribi a annegar. En principi, en una setmaneta ja hauríen de sortir les plantetes.

  Hi erem l’Albert, l’Alba, l’Enrico i la Giovana, el Dani… També vam plantar quatre tomaqueres i altres coses que havien quedat desperdigades.

  Apa, salut i colliu carbassons que no s’han de fer massa grans. D’aquí a res tindrem síndries (i melons i tomàquets i cogombres i albergínies i pebrots i bledes i, i , i….)

  Respon

 3. javi
  abr. 16, 2011 @ 20:19:59

  16.IV.11- Avui ha estat un dia de treball profitós en l’hort. Hem estat si no m’oblido de cap, Júlia, Guille, Mario, Sara i Eudald, Chus, Dani, Osama amb la seva filla, un dels senagalesos que va estar en la calçotada del dissabte (no m’acordo el nom) i el que us ho explica. Hem omplert els dipòsits i hem llaurat i posat fem en una gran part de l’hort. També hem acabat de preparar els forats on aniran els arbres que al final no hem pogut anar a buscar. Així que des d’avui fins al proper dia de treball col·lectiu en l’hort, que serà després de setmana santa el dissabte 30 podem anar pensant que anem a plantar en l’espai que hem preparat. El dijous 28 tindrem assemblea i aquí ho decidirem. Que passeu uns feliços i festius dies, estigueu on estigueu . Si algun es queda i vol passar, pot regar les faves i pèsols, seguir preparant el terreny i el que vulgui fer.

  Respon

 4. mArta
  març 28, 2011 @ 20:21:56

  25.III.11-L’Albert i jo vam estar dissabte passat fins les 13:00 hores a l’hort. Es van passar la Maria Isabel, la Sara i l’Eudal.
  – Vam estar liats amb el compost.
  – Vam treure els rabes per plantar-ne més. I després vam anar al jazz a la plaça vella i els vam repartir.
  – Vam comptar els calçots per a fer la previsió per a la calçotada. Hi ha uns 235 grans, 325 mitjans i 85 petits. D’aquí al dia 9 no crec que els petits s’engreixin més. Fa 15 dies vam agafar-ne un, el vam fer al forn i estava boníssim. Els petits no són aprofitables, perquè es cremarien.
  – Vam estar parlant amb la Sara per a que cobrís la part “vegetariana” de la calçota; és a dir, l’acompanyament dels calçots per a qui no vulgui carn a la brassa.
  – L’Albert ha començat a fer planter d’enciams a casa.

  Respon

 5. Júlia
  març 07, 2011 @ 20:21:28

  05.III.11- Dissabte, la Sara, l’Eudal i jo vam estar calçant calçots. No vam regar perque la terra estava estupendament humida.
  Les carxoferes comencen a aparèixer, potser pel desembre ja tindrem alguna carxofa 😛

  Respon

 6. Laura
  març 03, 2011 @ 23:06:59

  26.II.11 – Comentar-vos que avui ha estat a l’hort el 66 % de la Comi Social. La Mar i la Laura hem estat collint rabes, posant canyes i treient alguna mala herba. Però aquesta feina ha estat una excusa per estar a l’hort acollint a varis visitants. Avui hem batut records!!! S’ha passat la Neus, que la seva parella és d’Ager i té un hort al seu poble, una parella de gent gran, la Barbara, que és de Normandia i té un arbre d’aguacates a casa i per últim un senyor amb el seu fill que ens explicava que tenia un parell de caixons a la seva terrassa perquè el nen vegi com creixen les verdures. Tots han estat invitats a tornar, i és possible que la Neus i la Bárbara es tornin a passar. La Bárbara s’ha passat més tard a portar-nos un parell d’aguacates del seu arbre per si en volem plantar.La Mar se’ls ha quedat per guardar-los a la nevera mentre decidim si els volem plantar i algú que ens sàpiga ens informi com.

  Per cert, recordeu que el cap de setmana que ve és Carnestoltes!!!

  Salut,
  Mar & Laura

  P.D. No hem regat amb l’esperança que plogui, però si demà no ha plogut em passaré jo a regar.
  P.D. Al final vaig passar el diumenge a regar tot menys els calçots.

  Respon

 7. javi
  febr. 20, 2011 @ 17:07:57

  19.II.11 – Avui hem estat en l’hort, Mario, Lucia, Dani, Sara amb l’Eudald, Luis amb la Pauli i jo. Hem tornat a calçar els calçots. Hem recollit també 11 palets que havien deixat d’una obra propera (dissabte que ve, ens deixaran també algun més). No hem regat perquè la terra estava bastant humida després de l’aigua que va caure el dijous. Al final també ha vingut Albert per preparar el compost.

  Respon

 8. Jaume Massanés i Solé
  febr. 15, 2011 @ 14:59:32

  Hola,
  Soc productor ecològic. Os falta carn?. Fem lots de uns 10 kg envasat al buit a 10€/kg. Em podeu trovar al google posant el nom de la finca “la Masquita”.
  Salut!
  Jaume Massanés
  660 15 37 40

  Respon

  • DANI
   febr. 16, 2011 @ 23:23:27

   12.II.11.- Hola Terrícoles !

   El dissabte va estar molt animat, vam passar gent de la coope candela, la ccop creativitat Sara Vollhonrat i l’Eudald, les pageses del projecte de Torrebonica i quatre o cinc veïns/es (interessats amb lo que estaven fent i com ho estaven fent ). Vaig estar molt ben acompanyat !
   Vam regar lo que semblava que no s’hagués regat: faves, pèsols, rabes, … tot menis els calçots.

   Els visitants pagesos coincidien a la necessitat de millorar la terra retirant pedres augmentant la matèria orgànica o aportant terres orgàniques de fora, recullo els seus consells.

   Respon

 9. javi
  febr. 08, 2011 @ 20:31:47

  8.II.11- Avui dimarts he regat. La terra estava bastant seca. Si no plou, el dissabte caldrà tornar a regar.

  Respon

 10. javi
  gen. 16, 2011 @ 15:43:30

  Respon

 11. MAR
  des. 20, 2010 @ 22:47:39

  18.XI.10-Aquest dissabte la Mar (zaurin), el Mario, l’Albert, l’Anna (palau, infiltrada de bcn) i jo vam aprofitar el solet per fer unes quantes coses:
  – Fer el muntatge de l’aigua i omplir dipòsits
  – Calçar els calçots
  – Plantar pèsols
  – Regar-ho tot
  – Preparar el terreny per plantar faves: faltaria plantar-les

  El tema de l’aigua va ser el més problemàtic (x variar). Hem deixat totes les mànegues ben “empalmades” i així la propera vegada ja serà més fàcil de muntar (no s’hauran de tornar a buscar de nou els enllaços), deixant la mànega blava i posant sobretot de les rígides. A més d’un dels dipòsits cilíndrics, hi ha una banyera que també degoteja (és la que vam fer servir per regar, la de més a la dreta). Potser quan es vagi a posar gometes al cilíndric podríem aprofitar per arreglar l’altre (goteja pel tub de baix).

  En fi, per la propera jornada quedaria acabar de plantar a les zones no sembrades les faves i els enciams (enmig de les escaroles). Ah, i posar defenses a les bledes que els cargols se les estan polint…

  Respon

 12. LAURA
  des. 13, 2010 @ 23:12:01

  11.XII.10 -Vam estar la Mar, la Maria (filla de pagessos de la Selva del Camp!), l’Àngel i la Laura. Vam estar cantant als calçots una mica de flamenco fussion, més que tot per a veure si plovia i s’omplien els dipòsits que estan peladíssims! Pero no vam triomfar perquè va fer un dia de sol ideal per estar a l’hort!.

  Al tema, vam regar el més imprescindible tirant de regadora (fabes, escaroles, raves) i vam començar a treballar la terra on estava el blat de moro i també la part de dalt del costat de les carxofes, doncs proposàvem deixar-les a les parts de dalt de l’hort perquè no ens facin nosa al canviar els cultius. Ho hem deixat preparat perquè ho acabem de decidir entre tots, però caldria deixar un tros de camí.

  Respon

 13. ALBERT
  des. 13, 2010 @ 23:10:23

  4.XII.10- Hi erem la Marta, el Javi i jo (Albert). Les hortalisses que havien plantat el Chus i el Luis el dissabte passat estaven en òptimes condicions a pesar de que la nit anterior havia glaçat una mica. Vam fer les següents tasques:

  – Regar els enciams, les carxoferes i les cols plantades feia una setmana
  – Encoixinar (mulching) amb restes d’esporga aquests cultius (segurament caldrà afegir més mulching).
  – Arreglar una mica el compostador: triturar el contingut per a que s’hi barregin millor les restes humides amb les més seques.
  – Plantar faves (de llavor) en uns solcs que vam obrir una mica per sota on hi teníem el panís.
  – Plantar pèsols (entre les cols lombardes i les escaroles)
  – Aclarir els rabes que hi ha plantats en dues fileres entre les escaroles.
  – Preparar el terreny per plantar més pèsols a sota de les escaroles.
  – Treure herbots
  – Intentar omplir* els dipòsits

  * La úlitma batalleta amb l’aigua va ser dura i vam acabar perdent: després de passar-nos una eternitat arreglant els trams de manguera per no inundar el carrer Montserrat, vam començar a omplir el dipòsit més proper al mur. Quan ja estava cap a la meitat vam veure que perdia molta aigua per la junta de l’aixeta, de manera que vam intentar recuperar la màxima aigua trasvessant-la a un dels dipòsits banyera. CONCLUSIÓ: demà parlem seriosament del tema de l’aigua, no pot ser…

  Respon

 14. CHUS
  des. 13, 2010 @ 23:07:59

  27.XI.10 – Aquest dissabte amb el Luis vam treure els cultius que quedaven de l’estiu, llaurar una mica i sembrar planter d’hivern. Vam sembrar Carxofes, bledes, enciams, coliflors i cols lombardes.

  Aquesta va ser la feina que vam fer, a part de regar que ja li convenia que tot estava molt sec.

  Seria bo que anessim plantant de forma esglaonada, cada 2-3 setmanes, mes enciams, cols, coliflors, escaroles, etc. PEr fer això, cal anar a comprar el planter previament, i pensar la planificació de l’espai i la rotació. Tenim feina a la comissió agrològica.

  De cara al dissabte vinent convindria omplir els dipòsits ( sorry per deixar-los casi buits) i fer una coberta vegetal amb les restes de poda que hi ha a les saques per protegir el planter del fred i facilitar la vida microbiana al sòl i afegir matèria orgànica. Regar, segurament no caldrà gràcies a les plujes d’avui.

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

OTRO MUNDO ES POSIBLE !

NOMÉS QUAN
L'ÚLTIM ARBRE ESTIGUI MORT,
L'ÚLTIM RIU ENVERINAT
I L'ÚLTIM PEIX ATRAPAT,
T'ADONARÀS QUE
NO POTS MENJAR DINERS.

OTRO MUNDO ES PLANTABLE !

%d bloggers like this: